""

A teljes kivehető fogsort vagy protézist, csak a tapadás (és a megszokás) rögzíti.Elkészítése nagy gyakorlatot igényel a labortól és az orvostól.
Elkészülte után pedig a fogsor viselőjének kell összeszokni a pótlással, ami viszont nem ritkán nagy türelmet, kitartást igényel.

Kombinált fogpótlás

Sokszor kell is úgynevezett kombinált munkát készítenünk, amikor is mindkét típus,akivehető és a rögzített is megtalálható a fogpótlásalkotóelemeként. Ez esetben különböző rögzítő elemekkel a rögzített fogpótláshoz kapcsoljuk a kivehető elemeket.

Életminőség javító csomag teljes műfogsort (protézist) viselőknek

Teljes fogatlanság esetén az úgynevezett kivehető fogsor (protézis) használata csak nagyon kevesek számára jelent valódi megoldást. Általában a műfogsort viselők jelentős hátrányba kerülnek az élet szinte minden területén.Megoldást jelent, ha a fogsort 2-4 implantátum beültetésével rögzítjük.
A beavatkozás helyi érzéstelenítésben akár 10 – 15 perc alatt is elvégezhetjük, az implantátum kedvező esetben azonnal terhelhető ami azt jelenti, hogy a már használt fogsort kis átalakítással egy órán belül alkalmassá lehet tenni a használatra. Ehhez persze alkalmas csontszerkezet, jó állapotú meglévő pótlás szükséges.
fogpótlás továbbra is kivehető marad, de véletlenszerűen nem mozdul el. Ezt fontos kiemelni, mert az implantátummal stabilizált pótlás hosszú távú működésének az alapos és rendszeres tisztítás, a jó szájhigiéné alapfeltétele.